Jumat, 09 September 2011

ARANE TUKANG

1. niyaga/nayaga : tukang nabuh gamelan

2. blandhong      : tukang negor kayu

3. blantik           : tukang dodolan rajakaya

4. kemasan        : tukang gawe barang saka emas

5. sayang           : tukang gawe barang saka tembaga

6. sontoloyo       : tukang angon bebek

7. undhagi          : tukang gawe barang saka kayu

8. jlagra             : tukang gawe barang saka watu

9. panegar         : tukang nglatih jaran

10. dhalang       :  tukang njogetake wayang

11. bajingan      :  tukang nglakokake grobag sapi

12. empu           : tukang gawe keris

13. pandhe        : tukang gawe barang saka wesi

14. gemblak      : tukang gawe barang saka kuningan

15. sindhen       : tukang nembang diiringi gamelan

( cekap semanten rumiyin. sanes wekdal katambah malih...)

2 komentar:

  1. Matur sembah nuwun mas Andreas, info panjenengan hanggadhahi mupangat ingkang ageng

    BalasHapus
  2. Matur nuwun mas....infonipun. Kulo tenggo panjenengan wonten ing http://OBYEKTIF.COM/.

    Salam, OBYEKTIF.COM

    BalasHapus